Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån/SVT

Världsettan: ”Försökte smita in överallt”

Uppdaterad
Publicerad

Den här veckan startar världscuptävlingarna i Göteborg Horse Show och tillsammans med guldhästen King Edward kommer Henrik von Eckermann dit som totalledare, världsetta och favorit. Och säkerligen också som en förebild – precis som de han själv följde under tävlingarna i Göteborg när han var liten.

– Jag försökte smita in överallt för att komma ner dit där de bästa var och tränade. Det är ju vakter och så men jag hittade vägar ner, det kanske man inte får säga, men jag ville så gärna se det på nära håll, säger Henrik von Eckermann till SVT Sport.

Sedan dess har han vunnit världscupens Europafinal två gånger om under Göteborg Horse Show; 2017 och 2018 tillsammans med Mary Lou.

Fenomenal säsong

I år kommer han till den västeuropeiska ligans sista tävling som totalledare efter en fenomenal säsong där King Edward varit hans bästa häst med en tredjeplats och två segrar på två starter.

– Och så får vi hoppas att det kommer en till i Göteborg, säger Henrik von Eckermann.

Tävlingarna är också sista tävlingen i planeringen som ska ge King Edward en formtopp lagom till VC-finalen i början på april, dit han redan har biljett.

– Jag har varit trea två gånger och skulle gärna vinna, det är säsongens stora mål, säger Henrik von Eckermann.

Se Göteborg Horse Show i SVT Play >>>

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.