Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Världsettan Henrik von Eckermann inledde med seger på Stadion. Foto: Bildbyrån

Världsettan inledde med seger på Stadion

Uppdaterad
Publicerad

I sin första start under årets Global Champions Tour tävlingar på Stockholms Stadion slog världsettan Henrik von Eckermann direkt till med en seger. 

Von Eckermann och 10-åriga stoet Dzara Dorchival var felfria och snabbast av alla i det stjärnfyllda startfältet med 48 ekipage i fredagens femstjärniga tidshoppning över 1:45-hinder. 

Svenska världsettan hade en segermarginal på hela 1,12 sekunder till tvåan Abdullah Alsharbatly. Evelina Tovek och Peder Fredricson var också placerade i klassen med en fjärde respektive tiondeplats. 

De femstjärniga tävlingarna på Stadion fortsätter under helgen med bland annat lagtävlingen GCL under lördagen och den prestigefyllda Grand Prix-klassen på söndag. 

Succéhelg ifjol – seger i sikte igen

Von Eckermann hade ifjol en succéhelg på hemmaplan i Stockholm med tre segrar och två stycken andraplatser. I GP-klassen var han blott elva hundra delar från segern, så revansch är i sikte. 

– Självklart satsar vi överst på pallen men sen vet vi att det är små marginaler och det är många andra här som är väldigt hungriga, så vi får se hur långt det räcker, säger von Eckermann till SVT Sport. 

Von Eckermann har med sig två hästar till Stockholm Dzara och King Edward, guldhästen från OS och VM. 

– De känns jättebra i form och jag ser fram emot att rida. 

Tidigare under fredagen var Linda Heed och Decurio trea i en 1:45-hoppning över två faser. 

SVT sänder från Global Champions Tour under lördag och söndag. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.