Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Världsettorna tog efter hyllad konkurrent: ”Gör mig stolt”

Uppdaterad
Publicerad

Han är oftast Henrik von Eckermann och Peder Fredricsons vinnartips. Och inspirerade dem till en banbrytande förändring.

– Det gör mig stolt, de är stora ryttare, säger franske Julien Epaillard till SVT Sport.

Julien Epaillard vann den inledande tidshoppningen på VM i Herning 2022 och har vunnit två deltävlingar i årets världscup. Senast inför prestigefyllda Top 10 Final i Genéve i december förra året sa Henrik von Eckermann att Epaillard var den tuffaste konkurrenten om segern.

– Det är så klart trevligt att de säger så om mig. Det är så svårt att vinna. Det finns så otroligt många bra ryttare med bra system. Jag försöker alltid göra mitt bästa för att vara snabb, säger Julien Epaillard.

Det var också fransmannen som var först med att tävla sina hästar utan de skor av järn som läggs på hästarnas hovar av hovslagare. Både Peder Fredricson och Henrik von Eckerman tog efter och har lyft fram det som en viktig faktor på sina vägar mot fler segrar, framgångar och platsen som nummer ett i världen.

– Det är väldigt fint att ha Peder och Henrik att diskutera sånt här med och att tillsammans ta utvecklingen framåt, säger Julien Epaillard till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.