Douglas Lindelöw. Foto: Bildbyrån

Världscupseger för Douglas Lindelöw i Oslo

Uppdaterad
Publicerad

Douglas Lindelöw inledde världscupsäsongen på allra bästa sätt när han tog hem segern i Oslo Horse Show. Svensken red felfritt under båda hoppningarna.

– Kunde inte bli bättre än så här, säger Lindelöw till SVT Sport.

Douglas Lindelöw med startnummer 10 på hästen Zacramento var först ut av de svenska ekipagen. Han inledde felfritt. En bra tid och Douglas gick vidare till omhoppning på tiden 72,45 sekunder. Han klarade kombinationen väl, bättre än andra ryttare.

– Jag har aldrig vunnit en världscup förut, otroligt kul, jag är jätteglad för hästen och hela mitt team, det här ska jag njuta av, säger Lindelöw.

Petronella Andersson red med hästen Bacardi. En häst med stor potential och fick två nedslag.

Irma Karlsson var sist ut av svenskarna i hoppningen på hästen Chacconu. Hon tappade tempo i inledningen och fick ett nedslag eftersom hon kom för högt upp över hindret. För övrigt offensiv ridning av framtidslöftet som tränas av Lindelöws mor Agneta Lindelöw.

Lindelöw glänste i omhoppningen

38 ekipage tävlade varav tolv ekipage tog sig till omhoppningen efter felfri hoppning. Lindelöw visade på klass då han var näst snabbast i grundomgången.

Han gick ut som fjärde startande i omhoppningen och visade prov på fokuserad ridning. Han låg efter i tid men den kontrollerade aggressiva hoppningen resulterade i ett felfritt resultat och topptiden 44,67 sekunder.

Lindelöw förbättrade sin placering från förra årets världscuppremiär då han blev fyra.

Irma Karlsson slutade på 20:e plats och Petronella Andersson följde på 30:e plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.