Tinne Vilhelmson Silfvéns Foto: Bildbyrån

Vilhemson Silfvén och Fredricson Grand Prix-tvåor

Elva ekipage gjorde upp i omhoppningen som tidigt visade sig vara svår. Endast fyra ekipage lyckades med en dubbelnolla, däribland Peder och Christian K som hade den näst snabbaste tiden i omhoppningen.

Belgaren Jos Verlooy vann, knappt en sekund före Fredricson. Trea i klassen blev Janika Sprunger från Schweiz.

Don Auriello tillbaka

Tinne Vilhelmson Silfvéns mästerskapshäst Don Auriello gjorde idag comeback på tävlingsbanan och visade klass direkt med en andra plats i Grand Prix.

– Det var jättekul att ha honom med och tillbaka på banan, och jag är nöjd med hur det gick säger Tinne Vilhelmson Silfvén till Svenska Ridsportförbundet.

Don Auriello, med smeknamnet Anton, tävlade senast i augusti 2016 under OS i Rio. Hans efterlängtade comeback skedde i den trestjärniga Grand Prix-klassen i Rotterdam och det svenska ekipaget fick fina 73, 174 % från domarna. I morgon rider Tinne och Anton Grand Prix Kür.

Nationscup i helgen

Tävlingarna i Rotterdam fortsätter under helgen och för det svenska hopplaget på plats väntar bland annat nationshoppning på söndag.

Det svenska dressyrlaget ligger tvåa i nationstävlingen med 15 poäng efter den inledande Grand Prix-klassen. Leder gör Nederländerna med 13. Dressyrens nationstävling avslutas på lördag med Grand Prix Special och Grand Prix Kür.