Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Von Eckermann: ”Extra kul när man får vara i ett lag”

Uppdaterad
Publicerad

Världstvåan i hoppning Henrik von Eckermann ser fram emot att rida söndagens nationshoppning i polska Sopot.

– Det är alltid kul att rida i lag, det är en av mina favoriter, säger Henrik von Eckermann till SVT Sport.

Henrik von Eckermann och hans 12-årige valack King Edward var med och tog OS-guld i Tokyo förra sommaren. Att rida i lag är något den svenska världsstjärnan verkligen gillar.

– Just att man är ett par stycken och lagkänslan, som vi inte har så mycket i vår sport egentligen. Utan normalt sett så kämpar man på sitt egna håll, så det är extra kul när man får vara i ett lag.

King Edward är inte med i Polen, han laddar för nästa veckas Global Champions Tour-tävlingar i Stockholm. Istället är det Hollywood som får chansen på söndag i nationshoppningen.

– Det är första gången för honom så det ska bli kul. Han är 10 år, en häst som inte har så mycket erfarenhet på den typen av nivå. Så det är en bra möjlighet för honom att komma in i det och få rutin och förhoppningsvis göra ett bra resultat.

SVT direktsänder nationshoppningen på söndag med start 11:50 i SVT1 / SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.