Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hans von Eckermann var känslosam efter att ha mött upp sonen, dubble VM-guldmedaljören, Henrik von Eckermann. Foto: SVT/bildbyrån

von Eckermanns pappa om guldglädjen: ”Det är väldiga känslor”

Uppdaterad
Publicerad

Henrik von Eckermann kom till Arlanda med dubbla VM-medaljer och kramades genast om av pappan Hans von Eckermann.

Nu berättar föräldern om känslorna kring sonens bedrifter.

– Henriks mamma tyvärr är sjuk, så jag var hos henne på hemmet och vi satt tillsammans och tittade på det här. Det var väldigt fantastiskt och känslomässigt när han gick över mållinjen, berättar Hans von Eckermann för SVT Sport.

Hans von Eckermann hade sparat den flaska champagne som sonen vann i Scandinavium 2017. Fem år senare korkades den upp för att fira de dubbla VM-gulden som Henrik von Eckermann fick med sig hem från Danmark.

– Det är helt fantastiskt. Det är svårt att uttrycka så här i ord på en gång men det är väldiga känslor, säger Hans von Eckermann.

Paret von Eckermann, Hans och Kerstin, såg guldavgörandet på söndagen tillsammans.

– Det var fruktansvärt. Man går från hopp till förtvivlan. Jag var hos Henriks mamma, som tyvärr är sjuk, så jag var hos henne på hemmet och vi satt tillsammans och tittade på det här. Det var väldigt fantastiskt och känslomässigt när han gick över mållinjen, säger pappan och berättar om fruns reaktion:

– Hon log lite. Hon har en demenssjukdom, men hon var närvarande.

Att ha fått följa sonens framgångar de senaste åren har varit ”helt sanslöst”, konstaterar pappan.

– Han har kämpat från när han började rida, det har alltid varit målet att bli bäst i världen. Man nyper sig i skinnet i stort sett varenda dag efter det här.

Far och son firar efter mottagandet på Arlanda med att äta lunch tillsammans med ryttarens faster, bror och svägerska inne i Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.