Wilma Hellström hoppas ta sig till världscupfinalen i vår. Foto: Bildbyrån

Hellström kan bli klar för världscupfinal: ”Overkligt”

Uppdaterad
Publicerad

Wilma Hellström gör sin första säsong i världscupen. På söndag kan hon bli klar för världscupfinal.

– Då åker vi självklart dit för att vara med och tävla om en topplacering, säger hon till SVT Sport.

Wilma Hellström har gjort storartad entré i världscupen. Inför säsongens sista tävling ligger hon på 14e plats i tabellen. Om det resultatet står sig är hon klar för världscupfinal i Omaha, USA.

– Det skulle vara väldigt häftigt. Väldig, väldigt häftigt. Och då åker vi självklart dit för att vara med och tävla om en topplacering där med. Så det är målet, säger Wilma Hellström till SVT Sport.

Tävlar på hemmaplan

30-åringen tävlar på hemmaplan i Göteborg på söndag under Gothenburg Horse Show. Hon har höga förhoppningar inför helgen.

– Så himla roligt verkligen. Vi är supertaggade. En bra helg för mig är att vi kvalar till Omaha, det är det första som är på listan. Det hade varit väldigt kul att få till toppresultat i de stora klasserna, säger hon.

”Då borde det vara helt klart”

De 18 främsta i världscupen tar sig till världscupfinalen i Omaha, USA i april. Det skiljer bara några poäng mellan plats 10 och 19, men Wilma Hellström tror att det finns goda chanser för henne att ta en av de arton platserna.

– Jag tror att det räcker för mig att ta ett par poäng. Då borde det vara helt klart eftersom det är sista omgången.

Wilma Hellström har en fin säsong bakom sig. Hon gör sin första säsong i världscupen, men har tagit poäng i alla tävlingar utom en.

– Det är klart att det på något sätt är overkligt, när man faktiskt tänker på vilka man tävlar mot. Men på ett annat sätt känns det som att Cicci, min häst, är så självklar att hon är på den här nivån. Så det är väldigt roligt att hon får visa vilken fin häst hon verkligen är, säger Hellström.

Se Göteborg Horse Show på Play >>>

MER RIDSPORT: All in går i pension (16 februari 2023)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
All In och Peder Fredricson. Foto: Bildbyrån/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.