Olofsson slog alla – även killarna

Uppdaterad
Publicerad

Här är tjejen som slår allt motstånd – även killarna. Tove Olofsson tog hem totalsegern i alpinrodel efter två jämna åk. ”Riktigt kul”, säger Olofsson.

Tove Olofsson hade två raka SM-guld inför lördagens tävling, och hon gjorde varken sig själv eller någon annan besviken i år heller. Olofsson var överlägsen i damklassen och tog sitt tredje raka guld.

Men det stannade inte där. Olofssons tid var så bra att hon även slog alla deltagare i herrklassen och alltså tog hem totalvinsten.

– Jag trodde inte det skulle räcka till totalsegern. Men det var svårt i andra åket, då var det bra att göra två jämna åk, säger Olofsson i Vinterstudion.

Totalpallen var för övrigt en familjehistoria. Tvåa och trea slutade Anders Fladvad och Christopher Fladvad, sambo respektive svärfar till Olofsson.

– Jag har aldrig klått dem på tävling tidigare, så det var riktigt kul, säger Olofsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.