Alvar Myhlback Foto: Bildbyrån.

Alvar Myhlbacks olycka – drog axeln ur led

Uppdaterad
Publicerad

Svenske supertalangen Alvar Myhlback körde i mål på en 20:e plats på Alliansloppet.

Men efter tävlingen, var olyckan framme för 16-åringen när han föll i en rondell under träning och drog axeln ur led.

– Status på axeln behåller vi för oss själva tills vi vet hur det verkligen är, säger pappa Petter Myhlback till SVT Sport.

Alvar Myhlback, född 2006, har beskrivits som den kanske största talangen på många år inom svensk längdskidåkning. Han har bland annat slagit klubbkamraten Calle Halfvarsson på tio kilometer löpning.

I år gör han sin första säsong som junior och pratades på förhand om som ett intressant namn på Alliansloppet i rullskidor.

Talangen körde till slut i mål på en hedersvärd 20:e plats, men det var han bland annat två placeringar före Petter Northug som också ställde upp i loppet.

Ramlade i rondell

Dock skulle olyckan vara framme för Myhlback under kvällen. När han träningsåkte i centrala Trollhättan föll han i en rondell, så pass illa att axeln gick ur led. Han fick medicinsk hjälp på plats. Hans pappa, vallachefen Petter Myhlback, bekräftar olyckan för SVT Sport.

– Han ramlade i går kväll när de skulle köra runt banan. Inte mer än så. Status på axeln behåller vi för oss själva tills vi vet hur det verkligen är, säger Petter Myhlback.

I dag väntar 15 kilometer med individuell start, men fallet och axeln stoppar supertalangen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.