Frankrike tog sig vidare trots att Eve Perisset visades ut efter bara 18 minuter. Foto: Bildbyrån

Trots mardrömsminuten – Frankrike vidare i EM

Uppdaterad
Publicerad

Frankrike är vidare till kvartsfinal efter en dramatisk avslutning mot Schweiz. Gaelle Thalman tappade in Camille Abilys frispark med kvarten kvar och släppte därmed andraplatsen i gruppen till fransyskorna.

Schweiz var piskat att vinna för att ha en chans att ta sig till kvartsfinal. Det såg de också länge ut att göra. Ramona Bachmann och Lara Dickenmann hotade den franska backlinjen med djupledslöpningar gång på gång i första halvlek.

Fransk mardrömsminut

Det fick utdelning. Eve Perisset hann inte med svenskbekantingen Bachmann en bit utanför straffområdet knappt 20 minuter in i matchen. Domaren visade det röda kortet och schweiziskorna tog vara på chansen.

Fotbolls-EM

Martina Moser lurade försvaret med en stenhård bananskruv och Ana-Maria Crnogorcevic satte pannan till. Otagbart för Lyons Sarah Bouhaddi i målet.

Fransk dominans i andra

Trots det numerära övertaget gjorde schweiziskorna i andra halvlek inte mycket för att utöka det på resultattavlan.

Ett massivt fransk bollinnehav gav tillslut resultat. Camille Abilys frispark var hårt slagen, men den gick rakt på Gaelle Thalman som bara sträckte upp en näve. Det räckte inte för att få stopp på den regnvåta bollen och fransyskorna tog över andraplatsen. 

Österrike tog sig vidare som gruppetta efter en lugn kväll mot Island. I kvarten väntar vinnaren i grupp D för Frankrike.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet