Modospelarna trycker på Leksands målvakt Jule Flötgen i dagens SDHL-premiär. Foto: Bildbyrån

Modo ryckte ifrån Leksand i tredje

Uppdaterad
Publicerad

Modo vände underläge i Leksand och vann SDHL-premiären med 3-1 i en tät match.

– I första perioden så tävlar vi inte på samma nivå som Leksand utan vi är 90-procentiga. Det var någonting som vi tryckte på rätt rejält inför andra perioden. En bit in i andra börjar vi jobba hårdare och då fick vi utdelning också, säger huvudtränaren Björn Edlund till Modos hemsida.

I slutet av den andra perioden och början av den tredje tryckte Leksand på i powerplay och skapade ett par chanser att ta ledningen vid ställningen 1-1.

I stället stack Modo strax senare upp i spel fyra mot fyra och pucken passades av Kaitlyn Tougas ut till Erica Rieder som direktsköt 2-1 från höger.

Ett par minuter senare punkterade Julia Perjus matchen med att göra 3-1, mål i sin SDHL-debut som 16-åring. Hon stötte in en retur nära mål efter att Tea Lökke Nyberg avlossat ett skott som Leksands målvakt Jule Flötgen parerade ut.

Möter Brynäs i morgon

Leksand hade ett par lägen att reducera men Modos målvakt Klara Peslarova agerade säkert och fredade sitt mål. Leksand tog en timeout för att samla sig på slutet där man även tog ut målvakten Flötgen. 

Efteråt åkte Modospelarna fram till sina medföljande fans och firade i det ödsliga Tegera Arena.

I morgon fortsätter Modo sin roadtrip till Gävle och mötet med vårens SM-finalist Brynäs, som i dag förlorade mot Luleå med 3-5.

Noterbart är att Modo fick spela utan fjolårets poängdrottning Lina Ljungblom, som är avstängd i de tre inledande omgångarna.

SDHL

Leksands IF logo

Leksands IF

1 - 3

MoDo Hockey logo

MoDo Hockey

1-0, 0-1, 0-2
Tegera Arena, Leksand

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.