Mästarnas mästare fick ett osannolikt slut

Uppdaterad
Publicerad

RS 200 hade ena handen om pokalen i Mästarnas Mästare – men stoppades av en stark vindby.

Det innebar att 470 Herr wildcard fick chansen att utmana om segern, utnyttjade en stark vindby åt motsatt håll och vann helgens stora kappsegling i Marstrand.

– Vi var helt övertygade om att vi skulle vinna, säger Stefan Rahm, taktiker på RS 200.

Det blev inte riktigt som RS 200 och kappseglarna Marcus Westerlind, Oliver Österberg, Stefan Rahm, Oscar Angervall, Marius Westerlind tänkte sig i finalen i Mästarnas Mästare. De ledde efter sista rundningen och gick mot segern, när de stötte på en rejäl vindby, medan 470 Herr fick med sig ännu mer vind åt motsatt håll och seglade i mål först på drygt 15 knop med en meters marginal.

– Då trodde jag inte att vi skulle greja det. Men så fick vi en vindby och jag bara skrek till de andra att ”nu sticker vi”, berättar Anton Dahlberg och fortsätter:

Mästarnas mästare

– Räkna aldrig ut en 470-seglare…

470 Herr fick revansch

470-gänget med Dahlberg, Fredrik Bergström, Carl-Fredrik Fock, Marcus Dackhammar, André Olsson fick därmed revansch för silvret i fjol med ett efterlängtat guld i tävlingen.

OK Jolle med Thomas Hansson-Mild Nils Bjerkås Erik Malmberg Björn Lundgren slutade på tredjeplats i tävlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mästarnas mästare

Mer i ämnet