Anna Östlings Team Wings var snabbast på Marstrand

Östling snabbast på blåsigt Marstrand

Uppdaterad
Publicerad

På grund av ostadigt väder fick matchracingen på Marstrand avgöras i förtid.

Slutsegrare på damsidan? Svenska Anna Östling.

”Det känns så härligt – och blåsigt”, säger 36-åringen i ett pressmeddelande.

På grund av rådande pandemiläge och rädsla för stora folksamlingar avgjordes årets världstourtävling i segling på Marstrand ute till havs, i stället för det södra inloppet där publiken har kunnat följa seglingen på nära håll tidigare.

Men när prognosen visade att det ostadiga vädret på västkusten inte skulle tillåta någon matchracing på lördagen tog tävlingsarrangören beslutet att låta avgörandet ske redan på fredagskvällen.

Väl där var Anna Östlings Team Wings snabbast i finalen mot Johanna Bergqvists lag, detta efter att ha besegrat Klara Wester i semifinalen – och därmed stod den meriterade seglaren som slutsegrare i damklassen Nordea Womens Trophy för tredje året i rad.

”Det känns så härligt – och blåsigt! Vi hade en tuff semifinal mot Klara Wester men sedan hamnade vi rätt igen och finalen kändes stabil”, säger Östling i ett pressmeddelande.

Bäst i herrklassen var nya zeeländaren Phil Robertsons besättning efter ett tajt finalrace mot australiensaren Kyle Langford. Svenske Max Salminen föll snöpligt mot den sistnämnde i semifinalen, och där blev det respass även för Jesper Stålheim som föll mot Robertson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.