Vilma Bobeck och Rebecca Netzler (49erFX) ligger trea efter första VM-dagen. Foto: Alberte Lindberg

Stark svensk start på seglings-VM

Uppdaterad
Publicerad

Vilma Bobeck och Rebecca Netzler (49erFX) kapsejsade redan i första racet i seglings-VM. Men de var snabbt uppe igen och efter första dagen ligger svenskorna trea.

– Det var definitivt våra förhållanden i dag, men farten var trots det inte toppen i första racet. Vi kämpade oss igenom det, säger Bobeck i ett pressmeddelande.

I dag inleddes VM på Saint Margarets Bay utanför Halifax, Kanada. Svenskorna Vilma Bobeck och Rebecca Netzler kom femma, trea och tvåa i första dagens tre race.

– Vi kände att vi inte riktigt fick ut det mesta av dagen fartmässigt utan det tog ett race innan vi kände oss bekväma. Då vi har en tendens att välta och det gjorde vi också i dag. Men tack vare att Vilma hade koll på mållinjen kunde vi segla om några båtar på sista baborden in i mål, säger Netzler.

I totalen är svenskorna, som nyligen vann EM-silver tillsammans, trea. Fem dagars tävlingar återstår.

Trea efter första dagen ligger även Emil Järudd och Hanna Jonsson i Nacra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.