Vilma Bobeck och Rebecca Netzler ska försöka försvara sitt VM-guld i 49erFX på Lanzarote. Foto: Sailing Energy / BILDBYRÅN

Svag start när Vilma Bobeck och Rebecca Netzler ska försvara sitt VM-guld i segling

Uppdaterad
Publicerad

Vilma Bobeck och Rebecca Netzler fick en svag start när de ska försvara sitt VM-guld i 49erFX på Lanzarote. De ligger på elfte plats efter första dagen.

Det blev bara två race – av planerade tre. Första racets 14:e plats var en besvikelse. Men i det andra läste de OS-klara svenskorna vindarna bättre och blev tvåa.

– En lite trög, men ändå godkänd, start. Självklart är vi här för att försvara titeln från förra året och vi lutar oss tillbaka på vår trygghet i att göra varje race så bra vi kan. Vi har gjort hemläxan och förberedelserna och känner oss redo och taggade, säger Vilma Bobeck till det Svenska seglarförbundet.

Tävlingen avslutas med finalrace på söndag

Arrangören har planerat för tre race per dag fram till söndagen då de tio främsta får göra upp om medaljer i finalracet där dubbla poäng står på spel.

– Vi håller också tummarna för fler race. Vi kändes oss lite snuvade på det tredje och sista racet i dag, när vi lyckades läsa vindarna bättre, säger Rebecca Netzler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.