Anton Dahlberg och Fredrik Bergström Foto: Bildbyrån

Svensk ledning i seglings-VM

Uppdaterad
Publicerad

I VM och för-OS i 470 så har Anton Dahlberg och Fredrik Bergström fått en lysande start. Efter första dagens segling så är de i ledningen.

– Vi hade en fantastisk start. Men det är så tajt, säger Anton Dahlberg i ett pressmeddelande.

I samma vatten några mil utanför Tokyo där OS kommer att avgöras nästa sommar så kommer styrkebesked från de svenska seglarna.

I lätta vindar så kom Dahlberg och Bergström en bra start. Duon kom trea i första racet, och följde upp det med en andraplats i det andra. Sammanlagt ligger de nu på en förstaplats.

– Nu tar vi med oss inställningen i båten från idag och fortsätter. Sköter vi oss räcker det långt, säger Anton Dahlberg.

Även Carl-Fredrik Fock och Marcus Dackhammar har seglat bra, men efter en misslyckad rundning av lämärket i andra seglingen så halkade de ned till en 21:a plats.

I damklassen så hade Olivia Bergström och Lovisa Karlsson det tufft med sina starter, och ligger efter första dagen 37:a.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.