Färjestads Anton Grundel. Foto: Bildbyrån

SHL-backen: ”Var inte mycket till människa då”

Uppdaterad
Publicerad

I oktober förra året drabbades Färjestads Anton Grundel, 28, av en hjärnskakning.

Vägen tillbaka till ishockeyn har varit lång – och kampen pågår fortfarande.

– Det kan vara så att det inte blir något mer spel för mig, säger han till lagets hemsida.

Det var i en match mot Växjö den 24 oktober 2017 som Anton Grundel ådrog sig en hjärnskakning.

Försvararen är fortfarande inte återställd och det är osäkert när han kan spela hockey igen.

Om ens någonsin.

– Tiden närmast smällen var såklart värst. Jag var inte mycket till varken människa, sambo eller pappa just då. De senaste månaderna har det dock börjat gå åt rätt håll, säger han i en intervju med Färjestads hemsida.

Över ett halvår efter smällen så fungerar vardagen ”hyggligt” och Grundel har börjat träna försiktigt. Nästa vecka samlas Färjestad och då kommer 28-åringen att finnas med.

– Jag kommer att träna med laget fast med ett eget program. Det som inte fungerar för mig ännu är när jag blir stressad och när pulsen går upp. Därför kommer jag att träna på mitt eget vis, fast ihop med gänget. Bra för skallen med det sociala, säger Grundel.

I dagsläget finns inget svar på när en eventuell comeback kan ske.

– Jag kommer att träna på i min egen takt och se var det tar mig. Det kan ju vara så att det inte blir något mer spel för mig, men det är inget beslut jag kommer att ta just nu. Min målbild är att ta mig tillbaka, men vägen dit är lång och jag kommer inte att stressa fram något beslut, säger Grundel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.