Petter Lasu Nilsson rasade efter Luleås uttåg. Foto: Bildbyrån

Utbrottet: ”Kasta domaren åt helvete”

Uppdaterad
Publicerad

Malmö slog ut Luleå ur slutspelet. Efter matchen var Luleås tränare Petter Lasu Nilsson milt sagt vansinnig. ”Kasta domaren åt helvete. Jag är så fruktansvärt besviken på domarinsatsen. Jag kommer sluta som tränare”, rasade Nilsson till C More.

Robin Alvarez 5–4-mål tog Malmö till klubbens första SM-kvart på 15 år. Men efterspelet kom att handla om den intervju Luleåtränaren gav i C More.

Bakgrunden till raseriutbrottet en händelse vid ställningen 3–3. Luleåspelaren Bill Sweatt genade i målgården och kom åt Malmö-målvakten Oscar Alsenfelt, varpå Alsenfelt tappade balansen. Pucken till Malmös Ilari Filppula som sköt på lagkamraten André Benoit – och in i mål.

Men efter granskning av situationsrummet gjordes bedömningen att Sweatt störde Alsenfelt och målet dömdes därmed bort.

”Ge mig böter”

Petter Lasu Nilssons känslor svallade över i intervjun med C More, där han gick stenhårt fram mot domarna.

– Jag är så fruktansvärt besviken på domarna. Och domarrummet kan de också sluta med. Ge mig böter. När vi äntligen har lyckats vända på matchen, då dömer de bort målet. Att driva på målet är något vi kämpar med killarna varje dag, och så tar de bort det. Domarrummet kan dra åt helvete. Lägg ned verksamheten. Du förstår inte hur besviken jag är, jag skulle kunna mörda i det här tillfället faktiskt, dundrade Nilsson i C More.

Luleås vd: ”Han kommer be om ursäkt”

Från klubbens sida tycker man att situationen är ”olycklig” och har inte beslutat om eventuella konsekvenser.

– Låt oss först se på det och diskutera det med Petter, så får vi se var det landar, säger Luleås vd Stefan Enbom till C More och fortsätter:

–  Vi har pratat med honom kort och han tycker själv att det blev olyckligt och kommer att be om ursäkt.

Malmö vann i två raka

Malmö avgjorde därmed åttondelsfinalen i två matcher, där man följde upp sin starka hemmavinst i lördags med 6-1.

Malmö började också matchen i Luleå bäst, där man gick fram till 2-0, innan Luleå kom i fatt till 2-2 och gjorde också 3-2. Kom tillbaka i den svängiga matchen och gjorde 3-3 och 4-3, innan Luleå kom tillbaka till 4-4. När matchen såg ut gå mot förlängning, gjorde alltså Robin Alvarez 5-4 till Malmö, och skickade Luleå på en tidig semester.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.