Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Ny coronasmitta gör att Brynäs skjuter upp tre matcher. Foto: Bildbyrån

Tre Brynäsmatcher skjuts upp – nu kan SHL-slutspelet ändras

Uppdaterad
Publicerad

Brynäs har redan nu färre matcher spelade än alla utom Malmö i SHL, och nu blir det värre efter ny coronasmitta – laget tvingas skjuta på ytterligare tre matcher.

Något som gör att spelschemat kommer bli svårt att få ihop om inget görs, vilket gör att SHL ser över möjligheten att ändra slutspelets format.

– Vi ansöker om möjliga formatändringar till Svenska ishockeyförbundet, säger SHL:s sportchef Johan Hemlin till SVT Sport.

Brynäs hade redan innan den nya coronasmittan tog sig in i laget ett intensivt spelschema. Nu blir det värre. Laget har endast spelat 41 matcher när flera lag redan hunnit med att spela 46.

Nu skjuts lördagens match mot Färjestad fram, tisdagens mot Leksand samt torsdagens mot HV71. Det medför problem för SHL som inte har många lediga luckor där de kan sätta in nya matcher innan slutspelet är tänkt att börja. Just nu är slutspelet tänkt att börja 27 mars, vilket hade inneburit elva matcher som ska spelas på mindre än tre veckor för Brynäs om de kan återuppta spel nästa helg. Så nu kan ligan tvingas skjuta på starten av slutspelet ytterligare.

– Det vi gör nu är att vi ser över avslutningen av serien och sannolikt kommer vi också förlänga grundserien med ett antal dagar. Det här ligger i vår beredskap, så det är mest att vi måste se över helheten och att vi måste ta höjd för fler matcher som måste flyttas fram, säger SHL:s sportchef Johan Hemlin till SVT Sport.

Kan ändra slutspelet

SHL öppnar även för att ändra på formatet i slutspelet.

– Det vi gör är att vi ansöker om möjliga formatändringar till svenska ishockeyförbundet. Det innebär att vi inom ramen för tävlingar kan göra vissa förändringar. Vi kan inte utesluta någonting just nu, och det har klubbarna blivit informerade om ett antal veckor tillbaka.

Det innebär att SHL skulle kunna skippa åttondelsfinalerna och gå direkt på kvartsfinalerna. Något som gjort att strecket som nu är mellan sexan och sjuan i ligan skulle hamna mellan åttan och nian.

Kan det bli så att ni skippar åttondelsfinalerna och går direkt på kvartsfinal?

– Jag tror inte man kan utesluta någonting den här tiden. Framförallt när slutspelet ligger en månad framåt. Vi har sökt om formatändringar så får vi sedan väga olika alternativ mot varandra tillsammans med klubbarna.

KLIPP: Glatt på isen för Redhawks igen: ”Tror inte uppehållet skadar oss” (25 februari):

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Patrik Sylvegård kritisk till SHl fortgår trots rådande coronaläge Foto: Bildbyrån

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer