Växjös tränare Sam Hallam säger sig inte vara orolig över skadorna på Linus Fröberg (mitten) och Viktor Fasth (höger). Foto: Bildbyrån

Växjötränaren om skadorna: ”Inte orolig”

Det blev en dyrköpt seger när Växjö i går säkrade en plats i SM-finalen. Nu väntar en kamp mot klockan inför den första finalmatchen för målvaktsstjärnan Viktor Fasth och centern Linus Fröberg. – Jag är inte orolig, säger tränaren Sam Hallam till SVT Sport.

Varken Fröberg eller Fasth kunde fullfölja matchen när Växjö slog Malmö med 2–1 under söndagen.

Den förstnämnde tacklades av Fredrik Händemark och slog olyckligt i huvudet i isen. Centern såg groggy ut och fick ledas av två man ut i omklädningsrummet.
Cirka fem minuter senare utgick även Viktor Fasth efter att ha ramlat och slagit huvudet i isen.

Nu har spelarna en dryg vecka på sig att bli friska innan den första SM-finalen tisdagen den 17:e april.

– Linus Fröberg var på sjukhuset men kunde åka hem med resten av laget. Vad gäller Viktor Fasth bedömde läkarna att han inte kunde slutföra matchen. Det är dag för dag som gäller på båda spelarna, säger tränaren Sam Hallam till SVT Sport.

”Dag för dag”

Räknar du med att de spelar i första finalmatchen?

– Vi får se. Vi har träning på torsdag och får se om de tränar då.

Har ni haft någon kontakt med spelarna i dag?

– Vi har en ledig dag, men vårt sjukvårdsteam har alltid kontakt med spelarna på rehablistan och de har säkert pratat i dag. Det enda vi vill kommunicera ut såhär i slutspelstider är att det är dag för dag.

Är du orolig över skadeläget?

– Absolut inte. Vi har en jättebred och stark trupp. I ett slutspel är det alltid skador och annat, till exempel har vi saknat Noah Welch och Robert Rosén. Det är sånt som hör till, men vi har beredskapen att hantera det, säger Sam Hallam.


”Såg värre ut än vad det var”

Växjös lagläkare Niklas Damkilde till SVT om skadorna:

– Alla såg att Viktor och Linus slog i huvudet, det är ingen hemlighet. Nu följer vi de rutiner som finns vid skallskador och misstänkta hjärnskakningar. Det är dag för dag. Det såg värre ut än vad det var, men mer än så vill jag inte säga.

Sam Hallam betonar dock att han inte är orolig över målvaktssituationen om det blir så att Viktor Fasth inte är tillgänglig för spel.

– Det är bara att titta på Viktor Andréns siffror från den här säsongen och hans inhopp i den fjärde semifinalen. Jag har fullt förtroende för honom. Han har ett fantastiskt starkt psyke och ett lugn. Jag tror att han ser det som en möjlighet och en jäkla glädje att få starta i en SM-final om det blir så, säger Hallam.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer