Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Emilia Nilsson Garip. Foto: Bildbyrån

Emilia Nilsson Garip hade medaljchans – tappade allt i sista hoppet

Uppdaterad
Publicerad

Emilia Nilsson Garip stod för en jätteprestation på sim-VM i Fukuoka, Japan och hoppade för VM-medalj inför den sista omgången.

Då missade hon helt.

– Åh, nej, det var tråkigt. Det där är riktigt oturligt, säger den internationella kommentatorn i sändning.

Se det sista hoppet i spelaren ovan.

20-åriga Nilsson Garip hade som bästa placering från VM en elfteplats från Budapest i fjol. Efter att ha stått för ett tävlingens bästa hopp i den tredje omgången (72 poäng) och sedan följt upp med ytterligare ett bra i den fjärde låg hon fyra och hade chans på karriärbästa.

– Wow, det där är fantastiskt, säger kommentatorn.

Men det femte och avgörande hoppet blev en total miss (42 poäng), hon tappade fyra placeringar och slutade åtta.

– Det är roligt, men jag är lite besviken i och med att jag missade det sista hoppet. Hela tävlingen hade gått bra fram till ”Tyskan” då som jag gjorde som sista vilket inte gick så bra. Vilket är lite tråkigt eftersom jag kan göra det bättre och jag gör det ofta ganska bra på träningarna, säger Nilsson Garip till SVT Sport och fortsätter:

– Det är nog ett av de läskigaste hoppen jag gör, det är därför jag sätter det längst bak. För då behöver jag inte tänka på hoppet förrän jag ska göra det och i och med att jag är så osäker på det så vill jag inte börja med det heller.

Säkrat en OS-kvotplats

Därmed blev det ingen VM-medalj den här gången för 20-årige Grip, som nådde totalpoängen 302, hennes personbästa på tre meter är 327 poöng. Åttondeplatsen till trots var det en av Nilsson Garips bästa prestationer i karriären. I och med finalplatsen fixade talangen också en kvotplats till OS 2024.

Vann gjorde kinesiskan Yiwen Chen.

Se ett reportage om Emilia Nilsson Garip i Play.

KLIPP: Se Nilsson Garips hyllade tredjehopp.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.