Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: EBU

Misstag fällde svenska medaljhoppet Emilia Nilsson Garip

Uppdaterad
Publicerad

Emilia Nilsson Garip gjorde en mycket bra final i tremeterssvikten på EM i Rom. Om man bortser från ett helt misslyckat andra hopp. Där försvann chansen till medalj och hon blev istället sexa.

– Det är blandade känslor. Jag är glad över att jag kom sexa i min första EM-final någonsin, säger hon till SVT Sport.

I går tog Emilia Nilsson Garip, 19, brons i damernas synkroniserade tremeterssvikt tillsammans med Elna Widerström. I dag hade hon chans på medalj i det individuella ditot.

Hon inledde med kanonhopp som gav hela 67,50 poäng och ledde efter den första omgången, men i det andra blev ett rejält överslag.

– Det där är ett enormt misstag av en av hopparna som siktar på medalj, sade kommentatorn i arrangörens sändning.

Sedan fortsatte hon att hoppa bra, men kunde inte kompensera för misstaget helt och hållet. Nilsson Garip slutade sexa i finalen.

– Alla mina hopp var bra i starten, men sedan har jag lite svårt att hitta ut i vissa. Vissa hopp är svårare. Jag är ändå glad att jag klarade av att fortsätta serien så bra som jag gjorde, säger hon.

Segern gick till hemmahoppet Chiara Pellacani före schweiziskan Michelle Heimberg och brittiskan Yasmin Harper. Nilsson Garip var 52,50 poäng från segern, men bara 30 poäng från bronset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.