Foto: Bildbyrån

Brutet finger stoppar Victor Johansson från sim-VM

Uppdaterad
Publicerad

Oturen fortsätter för OS-simmaren Victor Johansson.

Den skadeförföljde Jönköpingssimmaren missar kortbane-VM i Abu Dhabi på grund av en fingerskada.

– Det låter så otroligt löjligt att säga att man har ett skadat finger, men jag behöver verkligen min hand när jag simmar, säger Johansson till Dagens Nyheter.

Den 23-årige långdistansaren slog svenskt rekord på 800 meter fritt i OS i Tokyo i somras och trodde att ett drygt år av mardrömmar var över.

Då hade han sedan hösten 2019 först drabbats av fysisk utmattning på grund av överträning, sedan av covid-19 och i december i fjol låg han i respirator på Jönköpings sjukhus efter att ha drabbats av varbölder i hals och strupe.

Nu har Victor Johansson, som pluggar och tränar på University of Southern California i Los Angeles, brutit ett finger och missar kortbane-VM som startar på torsdag, uppger Svenska simförbundet.

– Jag var så där lite måndagstrött som man kan vara en ny vecka när klockan är halv sju på morgonen. Under uppvärmningen i bassängen körde vi lite fart, men mitt huvud var nog någon annanstans för helt plötsligt kom väggen. Jag fick en taskig målgång från sidan och körde i handen i kaklet på fel sätt, berättar Johansson för DN.

Victor Johansson skulle ha simmat 400 och 1 500 meter fritt i Abu Dhabi.

Nu kommer nio svenska simmare till start och Erik Persson blir ende svenske herrsimmaren.

Sarah Sjöström är som vanligt det stora svenska medaljhoppet, men även Louise Hansson, världstvåa på 100 meter fjäril, kan utmana om ädla medaljer liksom hennes syster Sophie Hansson på 100 meter bröstsim.

Sim-VM sänds i SVT, med start torsdag 16 december.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.