Trots ett dåligt lopp är Coleman klar för semifinal på 50 m fritt. Foto: Maria Wallberg, SVT Sport

Coleman till semi efter ”sämsta loppet”

Uppdaterad
Publicerad

Michelle Coleman är klar för semifinal på 50 meter frisim. Hon hade 13:e tid totalt och var inte nöjd med sin försökstid, 24,39.

– Det var nog ett av mina sämsta lopp hittills. Inte mycket som satt och det var väldigt stressat, men jag är vidare och får en ny chans ikväll, säger Coleman till SVT Sport.

Snabbast i försöket med tiden 23,90 var Femke Heemskerk, VM-silvermedaljör i finalen på 100 meter. Guldmedaljören Ranomi Kromowidjojo är också vidare och Coleman möter de både nederländskorna i sin semifinal i eftermiddag.

– I kväll skulle jag vilja ha lite mer adrenalin, lite mer pump. Det var lite väl avslaget på morgonen. Så ikväll vill jag ha stort fokus, gå in och känna mig stark och känna skaket i kroppen och vara beredd, berättar Coleman och fortsätter.

– Det är bara en femtia och det kommer vara små marginaler. Det var många tjejer under 24 redan på morgonen.

Välbehövlig vilodag efter 100 m fritt

Coleman har haft en vilodag sedan fjärdeplatsen på 100 meter frisim, ett välbehövligt break.

– Det var jätteskönt, det har varit intensiva dagar. Dag två kändes det som att vi hade tävlat i sju dagar, så det var väldigt skönt att bara få ta en dag och slappa och göra annat, berättar Coleman som fortsatt gläds över fjärdeplatsen på 100 meter frisim.

– Jag är fortfarande jättenöjd. Jag har kollat på loppet och ser att jag var lite stressad ut. Jag var med fram till sista 15, det var svårt, men jag är jättenöjd. Det har varit ett bra mästerskap.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.