Sarah Sjöström kan blicka framåt mot ännu en säsong med tillförsikt. Hon imponerade stort i Monaco. Foto: TT

Styrkebeskedet: Sjöström 15 hundradelar från världsrekordet

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöström tog dubbla segrar i Monaco på världstider. På 50 meter fritt var hon bara 15 hundradelar från sitt eget världsrekord.

– Det är riktigt imponerande. Hon gör tider som är snabbare än hon gjort på många år, säger SVT Sports expert Lars Frölander.

Sarah Sjöström vann finalen på 50 meter fjäril i Mare Nostrum-simningarna i Monaco på tiden 24,89. Den 29-åriga världsstjärnan satte därmed nytt tävlingsrekord på distansen i simhallen vid fotbollsarenan Stade Louis II.

I finalen besegrade Sjöström Mélanie Henique, Frankrike, med hela 1,07 i duellsimningen.

Sarah Sjöström innehar världsrekordet på 50 fjäril. Tiden 24,43, sattes på SM i Borås 2014.

Sjöström vann även duellfinalen på 50 meter fritt mot Cate Campbell på 23,90 och hade stor marginal ner till den fyrfaldiga OS-mästaren från Australien, hela sju tiondelar. Sjöström har även världsrekordet i den här grenen på 23,67, något hon simmade på för sex år sedan.

Supertid i semifinalen

I semifinalen var Sjöström ännu snabbare med tiden 23,82 vilket var nytt tävlingsrekord för Mare Nostrum-serien.

– Fantastiskt att se att hon fortfarande har förmågan att simma såpass fort år efter år. Det är särskilt imponerande när vi bara är i början av säsongen, säger experten Frölander.

Campbell var tvåa på 100 m fritt med tiden 53,52. Hongkongsimmaren Siobhan-Bernadette Haughey vann på 52,88 med Michelle Coleman som trea på 54,49.

I juli avgörs sim-VM i Fukuoka, Japan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.