Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Italian Swimming Federation

Sjöström och Hansson på pallen igen – formbevis inför VM

Uppdaterad
Publicerad

I samma bassäng där hon förra sommaren vann EM-guld på 100 fjäril segrade ikväll Louise Hansson på nytt. 

– Det var skönt att kunna avsluta sista tävlingen innan VM med två bra lopp och känna att man har positivt energi inför nästa månad med VM, säger Louise Hansson till SVT Sport.

Det blev två svenska pallplatser ikväll på Sju Kullars Trofé i Rom.  

Louise Hansson följde upp tredjeplatsen på 50 fjäril med en seger på 100 meter fjäril.  

Hansson vann en jämn final där topptrion var samlade inom en halv sekunds marginal. Segertiden 57,25 är svenskans näst snabbaste tid på distansen i år. 

– Det var jätteskönt, det känns som att det har varit en säsong som kanske har varit lite mer emot än med mig. De senaste åren har ju varit väldigt mycket uppåt och jag har inte riktigt fått resultaten som jag velat i år. Så det var skönt att få tiden åt rätt håll och vara nere på 57 låga, säger Hansson.

Ny pallplats för Sjöström

Efter segern igår på 50 fjäril stod 100 frisim på schemat för Sarah Sjöström.

– Det var stabilt. Jag var nöjd med både morgon och kvällssimningen. Jag hade 53,43 på morgonen så det var kul att kunna förbättra den tiden i finalen, säger Sjöström till SVT Sport.

I finalen slog Shioban Haughey till med tävlingsrekord 52,54, bara Mollie O'Callaghan, Australien, har simmat snabbare i år. 

Sjöström stod för ett starkt lopp med en silvertid på 53,05 – 38 hundradelar snabbare än i försöket.

– Jag tycker jag hade en väldigt skön resa hela vägen, avslappnad och gjorde det jag skulle, det var kul. Jag har ju inte simmat så många hundringar den här säsongen så det var kul att få till det bra här, säger Sjöström.

Och fortsätter.

– Det var en väldigt hård vecka i gymmet förra veckan och även i början på denna och det sitter kvar lite i kroppen. Så det är extra kul när man kan simma ned på dessa tider.

Michelle Coleman var sexa i finalen på 100 fritt med 54,35.

– Jag är jättenöjd, vi ligger väldigt tungt i träning och det har varit en utmanande dag med fyra hundringar på en dag. Men det är superbra träning och jag är jättenöjd med utförandet. Tiden var bra och det känns tryggt inför sommaren, säger Coleman.

Coleman var även tvåa i B-finalen på 100 rygg med 1:01,36.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.