Foto: TT Nyhetsbyrån

Efter ryggbesvären – Sarah Sjöström tillbaka i ISL

Uppdaterad
Publicerad

I helgen krånglade ryggen och Sarah Sjöström avstod från tävlande i International Swimming League.

Men nu ger svenska stjärnan klartecken inför morgondagens tävlingar i Budapest.

– Ryggen mår helt okej. Det blir bättre och bättre för varje dag, säger Sjöström till SVT Sport.

Sjöström avstod helgens tävlingar med sitt lag Energy Standard.

”Tyvärr har jag haft några mindre problem med ryggen de senaste dagarna och jag följer de medicinska råden om att vila” skrev stjärnan på Instagram då.

Men nu ger svenskan alltså klartecken inför morgondagen.

– Det kommer inte att bli lika tufft program som på min första tävling, då körde jag nio grenar, det kommer att bli mycket mindre än så. Jag vill bara kolla läget hur ryggen klarar belastningen, säger Sjöström till SVT Sport.

I morgon simmar även svenskarna Erik Persson, Michelle Coleman och Louise Hansson för sitt lag Toronto Titans.

Åtta lag går till semifinal

Tävlingarna i Budapest avgörs i Duna Arena, samma bassäng som Sjöström gjorde succé i VM 2017 med tre guld och ett silver.

ISL är en mixad lagtävling i kortbana (25-metersbassäng) med tio lag som möts i matcher och samlar poäng. Grundserien avgörs i oktober–november och därefter tar sig de åtta bästa lagen till semifinal. De fyra bästa lagen därifrån tävlar sedan i finalen senare i november.

Det är hårda regler som styr simmarna i ”bubblan”. De måste isolera sig två veckor på rummet om de testar positivt för covid-19, ansiktsmask är tvunget i princip överallt och de måste sitta själva vid varje måltid i matsalen.

– Det är lite tuffare. Var femtedag gör vi covid-test. Det är mycket tuffare än man är van vid hemma i Sverige, säger Sjöström.

Hon saknar att tävla inför publik.

– Man vinkar efter att ha vunnit ett lopp. Men vem är det man vinkar till? skrattar svenskan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.