Sarah Sjöström tog storslam vid VM i Budapest. Nu jagar hon mer guld vid kortbane-EM i Köpenhamn. Foto: Bildbyrån.

EM-premiär: Sjöström räknar med sju lopp under torsdagen

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöström går in i EM-simningen i Köpenhamn under torsdagen. Hon kan se tillbaka på det mest framgångsrika året i karriären med VM-guld, världsrekord och det prestigefyllda Bragdguldet. I Köpenhamn gör hon sin kanske tuffaste satsning hittills under ett mästerskap.

– Jag räknar med att simma sex, sju lopp under torsdagen och det blir spännande att se hur kroppen klarar det, säger Sjöström till SVT Sport.

Hon vilade helt den första dagen och njöt av framför allt Sophie Hanssons brons och Victor Johanssons dubbla svenska rekord.

– Jag blir jättetaggad av att se de andra simma så bra. Många har presterat hur bra som helst, säger Sjöström.

Säsongen har varit extremt lång i och med att världscupen tog vid direkt efter VM. Svenskan tog hem världscupen och flera miljoner i prisregnet bara för tre veckor sedan. Hon ska ge allt i Köpenhamn för att sedan ta välförtjänt semester.

Metallica först ut i arenan

– Jag blir extra motiverad av att se de andra prestera så bra och med tanke på att jag är med i så många lopp borde jag simma bra i några, funderar Sjöström och blickar ut över bassängen i multianläggningen Royal Arena som passande nog invigdes av kronprins Frederik tidigare i år.

Första konserten var med metalgänget Metallica. Nu är det Sarah Sjöströms tur som simningens obestridda superstjärna att ta över huvudrollen i arenan. Kanske dröjer sig Metallicas intro ”Ecstasy of Gold” kvar som ett tecken?

Följ tävlingarna här från klockan 9.25.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.