Emma Igelström. Foto: Bildbyrån

Emma Igelström drabbad av tumör i livmodern

Publicerad

Den tidigare simstjärnan Emma Igelström har drabbats av en tumör i livmodern.
Nu berättar 39-åringen om kampen som pågått i sju månader.
”Men nu är det äntligen upplopp. Om några veckor ska skiten bort”, skriver hon på Instagram.

Emma Igelström är med sina fyra VM-guld och tre EM-guld en av de stora i svensk simsport.

Nu har 39-åringen drabbats av en tumör i livmodern. Någon hon berättar om på sin Instagram.

”I sju månader har jag kämpat. Kan vara de längsta månaderna i hela mitt liv”, skriver hon på Instagram.

”Går på smärtstillande”

”Jag är så trött på att låtsas som att det är bra hela tiden. I sju månader har jag kämpat. Kan vara de längsta månaderna i hela mitt liv. Det tog längre tid i vården än vad jag trott va möjligt. Men jag visste att något var fel. Jag känner min kropp. Men nu är det äntligen upplopp. Om några veckor ska skiten bort.
Jag har en tumör i min livmoder. En snäll sort säger de. Jag är inte rädd för tumörer. Rädslan över det är inte kämpig. Inte ett dugg”, skriver hon.

Under denna period har 39-åringen gått igenom strålbehandling och börjar nu se ljuset i tunneln.

”Jag går på starka smärtstillande, jag har låga blodvärden, jag får äta järntabletter, tabletter för magen för jag får ont i magen av järntabletterna. Jag är helt sänkt efter de veckorna. Totalt utmattad. Trött så att jag gråter, trött så att jag inte orkar göra något mer än precis det som krävs av mig. Petar någon på mig bryter jag ihop. Varenda fysisk aktivitet är en vinst. Det enda jag önskar just nu är att kunna vakna en morgon och känna mig pigg, glad och inte ha ont. Jag vet att den dagen kommer, och jag har nog aldrig längtat efter något så mycket. Jag är så sjukt glad över alla de som finns i min närhet just nu. Ni är bäst!”

Efter karriären har Emma Igelström bland annat deltagit i SVT:s Mästarnas Mästare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer