”En enorm uppvisning”

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöström tog inte bara VM-guld på 100 meter fjäril, hon slog dessutom till med ett nytt världsrekord. SVT:s expert Hans Chrunak är imponerad av svenskan, ”Det är en helt fantastisk insats”, säger han.

”Super-Sarah” levererade guld redan i första finalen på VM i Kazan. Svenskan krossade alla och var över sekunden snabbare än tvåan. Nu hyllas hon av SVT Sports expert Hans Chrunak.

– Det är en helt fantastisk insats även om den är inte är 100 procentigt perfekt, därför att målgången kunde varit bättre. Då hade världsrekordet varit bättre. Men det är en enorm uppvisning och fantastisk simning.

Sim-VM 2015

”En jättebra start”

Han imponeras av Sjöströms lopp – som gjorde allt enligt planerna.

– Det var tycker jag en jättebra start, även Jeanette Ottesen kan simma jättefort så var Sarah kall och höll sin taktik och efter vändningen var det bara hon i vattnet.

Vad kan vi vänta oss mer under VM?

– Nu är hon bevisligen i en fysisk form som är helt sanslös och hon verkar mentalt vara väldigt balanserad och stark. Jag tror vi får jubla några gånger till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sim-VM 2015

Mer i ämnet