Förbundskapten Sandmark har ännu inte hört något från tävlingsledningen Foto: TT Nyhetsbyrån

Förbundskaptenen: ”Inte hört någonting”

Publicerad

På söndag väntas tyfonen Danas slå till mot VM-orten Gwangju. Förbundskapten Ulrika Sandmark har ännu inte hört något från tävlingsledning:
– Jag läste om det precis och vi har inte hört något från tävlingsledningen än.

På söndag börjar bassängsimningen i sim-VM. Under förmiddagen kom rapporter om en tyfonvarning som är utfärdad mot VM-orten Gwangju i Sydkorea. När SVT Sport når förbundskapten Ulrika Sandmark har hon precis blivit varse om tyfonvarningen:

– Jag läste det precis. Vi har inte hört någonting från tävlingsledningen ännu men vi ska ner dit nu och höra.

Sandmark är osäker kring hur tyfonen Danas kommer påverka tävlingarna:

– Jag som svensk har väldigt dålig koll på hur tyfoner drabbar dessa områden. Men vi har ju alla våra tävlingar inomhus och större delen av tiden spenderar vi antingen i simstadion eller på hotellet så jag hoppas att det inte kommer påverka oss allt för mycket.”

Hon fortsätter:

– Alla våra simmare är här så det är skönt att ingen är i luften på väg hit i alla fall.

Enligt TT finns det en risk att de kvarstående utomhusgrenarna – vattenpolo, öppet vatten och high diving – kommer ställas in under helgen.

På söndag så inleds bassängsimningen och Sarah Sjöströms medaljjakt.

SVT 1 sänder sim-VM från 03.00 på söndag morgon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer