Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sophie Hansson. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Formsvag Sophie Hansson slutade sexa: ”Inte helt fräsch i kroppen”

Uppdaterad
Publicerad

Det blev EM-guld på distansen i fjol – men den bedriften lyckades inte Sophie Hansson upprepa i Rom.

I finalen slutade hon sexa efter att ha fått en dålig start.

– Det var inte vad jag hade hoppats på, allt jag kan säga är att jag hoppade i och gav allt jag hade för dagen, säger Hansson till SVT Sport.

Hon gick in i finalen i 100 meter bröstsim med femte bästa tid och starten var allt annat än perfekt. Svenskan hade den långsammaste reaktionstiden i startfältet.

Sophie Hansson gjorde dock sitt bästa för att komma ikapp simmarna i täten – men drog på sig mjölksyra och slutade sexa på tiden 1.07,31..

– Det känns inte som att inte formen finns där för Sophie Hansson. Hon försökte gå ut lite snabbare men fick betala mycket för det. Hon är nog inte helt fräsch i kroppen, säger SVT:s expert Lars Frölander.

”Är inte riktigt hundra”

Han fick medhåll av Hansson själv.

– Jag är inte riktigt hundra och får jobba hårt för varje meter. Det var tyvärr inte min dag i dag, säger hon och fortsätter:

– Jag var i mitt livs form förra året när jag levererade de loppen och jag vill definitivt komma dit igen, men året efter OS brukar många ha en dipp, men jag kommer att komma tillbaka.

Dubbelt Italien i topp

Guldet gick till italienskan Benedetta Pilato på tiden 1.05,97. Även silvret gick till hemmanationen då Lisa Angiolini var näst snabbast på tiden 1.06,34. Bronset knep Ruta Meilutyte från Litauen på tiden 1.06,50.

För Hanna Rosvall var det heller ingen riktigt lyckad kväll. Hon slutade sist i semifinalen på 50 meter ryggsim.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.