Sarah Sjöström och Lars Frölander Foto: Bildbyrån

Frölander: ”Det är riktigt mäktigt”

Uppdaterad
Publicerad

Efter gårdagens efterlängtade guldmedalj för Sarah Sjöström i 50 meter fjäril så hade hon idag chansen att ta ännu en medalj, denna gången i 50 meter fristil. Och där blev det en silvermedalj för den svenska världsstjärnan, hennes femte i mästerskapet.

– Det är riktigt mäktigt att ta medalj i alla distanser hon ställer upp på, säger SVT Sports expert Lars Frölander.

Sarah Sjöström ställde upp på fem individuella tävlingar i VM. Och det slutade med ett guld, två silver och två brons. Att vara med på pallen i allt är något som Lars Frölander säger att hon borde vara nöjd över.

– Hon kommer hem med fem medaljer, varav ett är guld. Det är klart att hon ska vara supernöjd med det här mästerskapet.

Hennes medaljregn i Sydkorea gör att hon nu har totalt 16 VM-medaljer i karriären, vilket är mest någonsin. Och just fem medaljer i ett mästerskap, det imponerar på Frölander.

– Hon tar fem individuella medaljer, och det är det inte många som har gjort.

Med ett år kvar till OS i Tokyo så var det här ett bra test för Sjöström, som nu har testat på att ställa upp på så många distanser och ändå leverera.

– Nu vet hon att hon klarar av det här, säger Frölander.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.