Sarah Sjöström. Foto: Bildbyrån

Frölander om Sjöströms OS-form:”Finns lite frågetecken”

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöström stod för en bra tävlingshelg på Sette Colli i Rom – det blev två segrar och två andraplatser.

Trots helgens resultat är Sjöströms form osäker inför OS menar SVTs expert Lars Frölander.

– Hon är en bit från sina bästa tider jämfört med vad vi brukar se inför mästerskap, säger Frölander.

Sarah Sjöström har missat stora delar av säsongen på grund av en fraktur i armbågen. Men nu är hon tillbaka och börjar vässa formen inför OS i Tokyo. I helgen tävlade hon i Rom och visade uppåtgående form med två segrar och två andraplatser.

– Det var ett steg framåt framförallt på frisim, i fjärilsimmet har hon fortfarande en bit kvar, säger SVT Sports expert Lars Frölander.

OS i Tokyo närmar sig och då ska Sjöström vara i toppform för att kunna utmana om medaljerna. Men Frölander tycker att hon har en bra bit kvar innan hon är i toppform.

– Det är svårt att säga hon har gjort väldigt lite tävlingar. Men hon är en bit i från sina bästa tider jämfört med vad vi är vana att se inför mästerskap. Hon brukar göra väldigt bra resultat inför stora tävlingar. Så det finns lite frågetecken för formen.

”Det är mycket tuffare”

Vad blir den stora utmaningen för Sjöström inför OS?

– Utmaningen blir att hon tävlat så lite. Jag hoppas hon kör mer tävlingsinriktat på träningen nu sista tiden inför OS. Det kan vara på 75 procent men hon måste upp i tävlingsfart mera.

– Det är mycket tuffare i årets OS jämfört med för fyra år sen, så hon måste pricka formen bättre. Det gäller att pricka formen , jag tror att hon med tanke på skadan har bäst chans att nyttja sin explosivitet på 50 meter fritt. På 100 meter kan det bli tuffare, säger Frölander.

KLIPP: Sjöström avslutade succéhelg med andraplats (27 juni)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.