Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Louise Hansson enkelt vidare till final – trots att hon inte gick för fullt

Uppdaterad
Publicerad

Det blev inte samma uppvisning som i försöken.

Men Louise Hansson vann sin semifinal på 100 meter fjäril på 57,54 och är klar för morgondagens final.

– Jag tränar på att försöka spara energi för att kunna ge så mycket som möjligt i finalen, säger 25-åringen till SVT Sport.

Hon var klart snabbast av alla i försöket i morse, men i eftermiddagens semifinal sprakade det inte lika mycket om Louise Hansson, även om hon vann sin semifinal relativt komfortabelt på 57,54.

– Det finns massor att slipa på inför finalen. Jag kan tagga till betydligt mer innan loppet, vändningen var inte perfekt och på hemvägen försökte jag bara hålla tempot. I morgon är målet att gå ut lite snabbare och sedan jobba hårdare i hemgången. När jag kommer till 75 meter är det bara att slå på benen och köra i mål, säger Hansson som var 55 hundradelar efter VM-tvåan Marie Wattel från Frankrike som vann den andra semifinalen.

– Jag kan absolut matcha hennes tid och göra snabbare tider än så. Det ska bli kul att köra även om jag vet att det kommer att bli tufft. Hennes självförtroende är på topp och hon kommer från ett riktigt bra VM där hon hade stolpe in. Hon har självförtroendet men jag har hungern, säger Hansson.

Junevik: ”Känner mig stark”

Det blir däremot ingen final på 100 meter fjäril för Sara Junevik, men hon förbättrade i alla fall sin tid från försöket med 33 hundradelar till 58,97.

– Jag känner mig stark även om jag ville gå under mitt personliga rekord. Det går åt rätt håll, men jag måste bli bättre på att hålla orken under sista 50 i stället för att tappa så mycket på slutet, säger Junevik till SVT Sport.

Även Björn Seeliger simmade semifinal, den här gången på 50 meter ryggsim. Men 22-åringen hade inte marginalerna på sin sida, noterades för 24,79 och missade finalen med blott sju hundradelar efter en usel start.

– Jag halkade lite i starten och det var inte bra. Jag trodde jag skulle kunna göra bättre än så här, jag ville till final, säger Seeliger till SVT Sport.

Thormalm slog ännu ett personligt rekord

Klara Thormalm slog personligt rekord på försöket i morse och hon gjorde detsamma i eftermiddagens semifinal på 200 meter bröstsim, men någon final var hon aldrig nära – trots att hon sänkte sitt personbästa med nästan en sekund när hon simmade på 2.29,15.

– Det var betydligt jobbigare än i morse. Jag gick ut snabbare så det blev lite tyngre på vägen hem, men det var ganska väntat, säger Thormalm som fått blodad tand.

– Det var riktigt kul att simma 200 meter bröstsim, det kommer jag nog att fortsätta med.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.