Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Björn Seeliger pekas ut som medaljhopp på EM

Uppdaterad
Publicerad

Sverige har ett medaljhopp på sim-EM – på herrsidan.

Björn Seeliger kan nå hela vägen till pallen, menar SVT:s expert Lars Frölander.

– Ja absolut, han har potentialen, säger han.

20-årige Björn Seeliger har gjord en världstid på i yardbassäng i USA. Däremot har han inte tävlat mycket i långbana, som det är nu på EM i Rom, men satte trots det svenskt rekord på 50 meter ryggsim på SM så sent som i juli.

Kan han nosa på en medalj om han får på en fullträff på EM?

– Ja absolut, han har potentialen. Nu gäller det bara att han ska pricka formen och sedan få ut den fina explosiviteten, säger SVT:s expert Lars Frölander.

Doldisen är hela 204 centimeter lång. Trots det är han bra tekniskt.

– Han är en väldigt intressant simmare. Dels är han lång och simmar tekniskt bra, och det känns som att han är väldigt naturligt explosiv. Men att det finns väldigt mer att hämta, det ska bli högintressant att se, säger Frölander.

Målet är final

Seeliger kommer att ställa upp på tre distanser på EM – 50 meter ryggsim, 50 meter fritt och närmast väntar 100 meter fritt på fredagen.

– Jag tror jag vill komma till final på en av mina distanser. Jag tror jag har lika bra, eller dålig, chans på alla tre, så på en av dem hoppas jag, säger han.

Kan du vara där och nosa på en medalj, tror du?

– Det beror på hur alla andra simmar.

Klipp: Frölander om Seeliger: ”En väldigt intressant simmare”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.