Lochte: Kommer gå till historien

Uppdaterad
Publicerad

Ryan Lochte fortsätter att skriva historia.

I dag tog han sitt 16 VM-guld, varav det fjärde raka(!) på 200 meter medley.

”Jag kommer att gå till historien”, säger han.

Som väntat vann Ryan Lochte, USA, finalen på 200 meter medley på tiden 1.55,81. Det var Lochtes 16:e VM-guld på långbana, och det fjärde raka på 200 meter medley – en prestation som ingen annan har stått för innan honom. Dessutom tog han guld (på andra distanser) även i de två föregående världsmästerskapen.        

– Jag kommer verkligen att gå till historien som en av få som har vunnit fyra raka mästerskap på en distans. Det är en ära. Fast det här var bara ett steg mot mitt verkliga mål: OS i Rio. Jag tar små steg hela tiden och får ett självförtroende som förhoppningsvis kan leda hela vägen till Rio, säger han till SVT Sport.

Sim-VM 2015

Omdiskuterade vändningar

Lochte använder sig av en ny sorts vändningar, där han simmar under vattnet. Det har blivit omdiskuterat, men han har inga planer på att ändra sig.

– Jag jobbar vidare med dem. Jag har inte hört något om att jag ska diskas, så jag fortsätter att jobba med dem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sim-VM 2015

Mer i ämnet