Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Louise Hansson till semifinal på femte bästa tid

Uppdaterad
Publicerad

Louise Hansson gick till semifinal i favoritgrenen 100 meter fjäril på femte bästa tid när VM i långbana inleddes i Budapest under förmiddagen.

– Känslan är bra, jag trodde det skulle gå lite snabbare än vad det gjorde, men det var en väldigt avslappnad simning, det finns mycket att hämta. Det finns definitivt några växlar till, säger Hansson till SVT Sport efter det första försökspasset i mästerskapet i Budapest, som genomförs utan restriktioner även om arrangören uppmanat publiken att klappa i stället för att heja och ropa – detta på grund av smittorisken.

Hansson hade 57,53 och var tvåa i sitt försöksheat bakom kinesiskan Zhang Yufei som hade 57,37. Semifinalerna avgörs i kväll klockan 18.13 och 18.18. Finalen avgörs under söndag kväll.

Hanssons personrekord lyder på 56,22.

Sjöström avstår gamla favoritgrenen

– Det första försöksloppet är alltid det svåraste innan man vet hur formen är och hur kroppen reagerar, säger experten Lars Frölander som tyckte att det såg bra ut för Hansson.

– Det såg stabilt ut, i paritet med VM 2019, säger ex-OS-mästaren.

Allra snabbast i försöket var amerikanskan Torri Huske med tiden 56,82.

– Det känns skönt att ha gjort bort den första simningen. Jag är glad över var jag befinner mig just nu, säger Huske.

Sarah Sjöström avstår grenen, som förr var hennes favorit. Hon har ännu världsrekordet på 55,48 från OS-finalen i Rio de Janeiro 2016. Även den kanadensiska OS-mästaren från Tokyo Maggie Mac Neil är på plats i Budapest men avstår 100 meter fjäril, vilket gör det öppet om medaljerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.