Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Louise Hansson var regerande mästare på 100 meter rygg. Foto: Bildbyrån.

Louise Hansson missade medalj på 100 meter fritt

Uppdaterad
Publicerad

Louise Hansson var regerande mästare på 100 meter rygg men lyckades inte försvara guldet. Hon slutade femma i en jämn final.

Louise Hansson slutade femma i finalen med tiden 55,89 i ett regnigt Melbourne, Australien, hennes bästa resultat på distansen den här säsongen men nästan sju tiondelar över personliga rekordet.

– Det kändes rätt så bra, att jag var med bra. Jag kom lite fel in i sista vändningen, men jag är nöjd. Jag trodde att det fanns lite till i kroppen men detaljerna satt inte helt och det är irriterande. Det var ett sjukt tajt finalfält och jag gjorde det bästa jag kunde i dagsläget, säger Louise Hansson i SVT.

Louise Hansson ledde halvvägs in i finalen men tappade i slutet. Det blev dubbelt Australien i topp då OS-mästaren Kaylee McKeown vann på 55,49 och var 13 hundradelar före tvåan Mollie O'Callaghan.

Coleman och Junevik utslagna

Tidigare under förmiddagen avgjordes semifinalerna på 100 meter fritt men varken Michelle Coleman eller Sara Junevik gick vidare till final. Duon slutade tia respektive elva i semfinalen i kortbane-VM i Australien.

Michelle Coleman slutade femma på tiden 52,44 och Sara Junevik blev sexa i den första semifinalen men deras tider räckte inte till final på 100 meter fritt. För att nå final krävdes 52,27.

– Det är kul att hon gör de här tiderna på mästerskapen, där man ligger i vågskvalpen vilket gör det svårare eftersom alla är väldigt snabba. Det är en annan sak att göra det på ett SM, säger SVT Sports gästexpert Sarah Sjöström om Junevik.

Sara Junevik gjorde sitt näst snabbaste lopp i karriären med tiden 52,50.

– Det var jättebra och det är på en helt ny nivå, säger Junevik efter näst bästa loppet i karriären.

Sophie Hansson missade final

På 100 meter bröst simmade Sophie Hansson semifinal men fick en tung start på loppet och gick inte vidare till final. Hon slutade tia på tiden 1.04,88 och för att gå till final krävdes 1.04,46.

– Det kändes inte jättebra, jag kom lite fel i rytmen i början, säger Sophie Hansson i SVT.

Junevik åtta i finalen på 50 meter fjäril

Sara Junevik simmade även final på 50 meter fjäril. Junevik, som gick till final med en hundradel till godo, slutade åtta i finalen på tiden 25,18. Det blev delad förstaplats mellan Torri Huske från USA och Margaret Macneil från Kanada på tiden 24,64.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.