Foto: Bildbyrån

Louise Hansson slog Sarah Sjöström i prestigemöte

Uppdaterad
Publicerad

Louise Hansson vann prestigemötet på 100 meter fjäril över Sarah Sjöström i ISL-slutspelet i Eindhoven.

Europas snabbaste på distansen i år slog Europamästarinnan med ynka åtta hundradelar.

– Vi är bra vänner, men samtidigt konkurrenter, säger Hansson i segerintervjun efter vinsten på 55,91.

Det var 65 hundradelar över hennes personliga rekord från tidigare i höst.

Louise Hansson besegrade Sarah Sjöström också på OS i Tokyo på distansen där Sjöström varit dominant i världen under lång tid och innehar världsrekordet. Då var Sjöström precis tillbaka från armbågsskadan.

Under hösten har Sjöström inte simmat 100 meter fjäril i ISL, men efter segern på kortbane-EM – där hon dominerade stort och tog fyra guld och sex medaljer – simmade nu Sjöström distansen även i ISL.

Sjöström spurtade starkt

Men Louise Hansson, näst snabbast i världen i år, vann loppet sedan hon gjort segerrycket med en snabb tredje längd. Sjöström kom starkt i spurten, men det saknades ynka åtta hundradelar.

– Det har alltid varit roligt att möta henne, att få tävla mot den bästa i världen. Vi är bra vänner, men samtidigt konkurrenter, säger Hansson som inte ställde upp i kortbane-EM.

Svenskorna var helt överlägsna i loppet och trean Madeline Banic var 1,05 efter Hansson.

Kelsi Dahlia, USA, är snabbast i världen på 100 meter fjäril i kortbana i år, fyra hundradelar före Louise Hansson. Sjöström är sexa i världsstatistiken i år.

ARKIV: Här tar Sarah Sjöström hem fjärde guldet i EM (7 november 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.