Louise Hansson tvåa i försöken på 50 meter rygg

Uppdaterad
Publicerad

I förrgår tog Louise Hansson guld på 100 meter ryggsim. Idag inledde hon jakten på en ny ryggmedalj på kortbane-VM i Abu Dhabi. Hon var näst snabbast i försöken på 50 meter ryggsim.

– Det kändes helt ok, jag kände att jag var lite småseg i början på dagen men det var en bra tid, säger hon till SVT Sport.

Louise Hansson har främst varit känd som en fjärilssimmare, men i fredags tog hon guld på 100 meter rygg och säkrade därmed Sveriges första VM-medalj i ryggsim genom tiderna.

I dagens försök på halva distansen var hon näst snabbast med tiden 26,27 sekunder. Klart snabbast var kanadensiskan som vann Hanssons heat, Margaret MacNeil. Hon simmade på 25,98.

Även 21-åriga Hanna Rosvall tog sig till semifinal. Hon blev nia i försöken och satte nytt personligt rekord med tiden 26,52.

– Superkul! Femtio rygg har ju flutit på hur bra som helst den här säsongen, så det är jättekul att persa nu, även på en morgon. Det här gick ju väldigt bra så jag är jätteglad, säger hon.

Semifinalerna simmas under eftermiddagens finalpass och finalen i morgon, måndag.

– Det ska bli jättekul. Jag hade ju en bra första femtio-split på hundringen så det ska bli kul att se vad jag kan gör på femtio, säger Hansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.