Foto: TT

”Mästerskapet kommer lite i kläm”

Uppdaterad
Publicerad

Det är en ovanligt liten svensk simtrupp som deltar på årets EM i simning som inleds på onsdag i kuststaden Netanya i Israel. Bara sju svenska simmare är anmälda: tre herrar och fyra damer.

– Mästerskapet kommer lite i kläm med tanke på att så många måste försöka kvala in till OS i Rio nästa sommar, säger förbundskaptenen Ulrika Sandmark.

En av de som avstår EM i kort bana nu är Therese Alshammar. Hon kvalade in men tackade nej och simmar i stället veckan därpå en internationell tävling i en 50 metersbassäng  i Amsterdam.

– Vi har dessutom till exempel VM-guldmedaljören Jennie Johansson och Michelle Coleman kvar i Australien, och det är simmarna själva som fått avgöra sin säsongsplanering, berättar Sandmark.

Simon Sjödin, Christoffer Carlsen och Erik Persson är de tre svenska EM simmarna på herrsidan och förutom Sarah Sjöström simmar Louise Hansson, Sophie Hansson och Magdalena Kuras EM.

Mästerskapet sänds direkt i SVT onsdag till och med söndag den här veckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.