Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Michelle Colemans vägval gav en nytänding i karriären. Se reportaget med henne. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Michelle Coleman: ”Bästa beslutet jag tagit”

Uppdaterad
Publicerad

För två år sedan tog Michelle Coleman ett tio månader långt uppehåll från simningen. Hon seglade i Karibien, åkte skidor och skaffade ett jobb som marknadsförare.

Ett drag som gav VM-final i somras och som Coleman tror ger bättre chans till framtida medaljer. 

Michelle Coleman har påbörjat uppladdningen inför karriärens fjärde OS. Vägen dit går via veckans EM i Bukarest och vinterns VM i Doha. Vägvalet var dock inte givet.

Men ett längre uppehåll, och ett sidojobb som marknadsförare har gett landslagssimmaren den energi som behövdes för en ny satsning.

– Det var det bästa beslutet jag någonsin har tagit. Jag har pratat med människor som har gjort liknande uppehåll och varit bättre än de någonsin hade varit efteråt. Det gav inspiration och trygghet i att det inte behöver ta slut bara för att man bryter simningen ett tag.  

När Michelle Coleman gjorde comeback under VM i Fukuoka i somras så fanns snabbheten där och 30-åringen nådde bland annat sin första individuella VM-final i karriären. 

– Det faktum att jag lyssnade på mig själv och gjorde det jag kände att jag behövde har gett mig väldigt mycket. 

Nu väntar ett hektiskt halvår där den första stora uppgift är EM i Bukarest där Michelle Coleman kommer att jaga nya framgångar på de korta frisimsdistanserna om 50 och 100 meter. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.