Michelle Coleman är tillbaka efter axelskadan Foto: Bildbyrån

Michelle Coleman gör comeback

Uppdaterad
Publicerad

Michelle Coleman har inte tävlat på sju månader. Den 24-årige landslagssimmaren, tillbaka efter en envis axelskada, kommer att tävla i världscupen i Eindhoven i helgen. Och kanske är det en ny version av Coleman som vi får se.

– Jag känner att min simning blivit mer bendriven, jag har fått en annan fitness i mina ben, säger hon till Radiosporten.

Michelle Coleman har de senaste sju månaderna varit frånvarande från den svenska simscenen. 24-åringens överbelastningsskada i den vänstra axeln har varit anledningen.

Men nu är hon tillbaka och kommer att delta i helgens världscupstävlingar i nederländska Eindhoven. Coleman känner att frånvaron och anpassningen till axelskadan kan ha förändrat hennes simning.

– Jag känner att min simning blivit mer bendriven, jag har fått en annan fitness i mina ben och orkar ha en högre frekvens i bensparken än vad jag orkade innan, säger hon till Radiosporten.

En försiktig optimist

Hon är försiktigt optimistisk inför världscuptävlingen som stundar.

– Jag har tänkt mycket. Jag kommer att försöka hålla det väldigt simpelt och bara vara glad över att kunna tävla igen.

Hon kommer att tävla 50, 100 och 200 m fri- och ryggsim. Närmast i mästerskapssammanhang siktar hon in sig på kortbane-VM i Kina. Mästerskapet äger rum i december. Sedan finns tankarna där kring olympiska spelen 2020.

– Tiden går fort och för mig finns inget annat alternativ än att delta där.

Även simstjärnan Sarah Sjöström tävlar i Eindhoven där hon simmar sex distanser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.