Chelsea Hodges tog sex internationella medaljer under sin simkarriär. Foto: Kirsty Wigglesworth

OS-mästaren Chelsea Hodges lägger av som 22-åring: ”Mina höfter är som en 60-årings”

Uppdaterad
Publicerad

Chelsea Hodges var med i det australiska medleylag över 4x100 meter som tog OS-guld i Tokyo 2021. Nu lägger 22-åringen av.

– Mina höfter är som en 60-årings, säger Hodges.

Hodges hade förhoppning om att kunna ställa upp i OS i Paris, där ett lagkappsguld finns att försvara, men vill inte riskera sin hälsa för den sakens skull.

– Jag ville göra en sista tävling vid OS men efter att ha fått sex kortisonsprutor var jag tvungen att ta ett beslut om min framtid, säger Hodges enligt Reuters.

Uttagningen till OS sker i kvalet om två veckor.

Första höftoperationen som 15-åring

Beslutet gör att 22-åringen kommer att kunna jobba som sjuksköterska.

Hodges var tredje bästa simmare på 100 meter bröst genom tiderna i Australien efter Leisel Jones och Sarah Katsoulis som lagt av. Hennes personrekord är på 1.05,99.

Hon gjorde sin första höftoperation som 15-åring och gjorde en till förra året.

– Förhoppningsvis kommer jag en dag att springa på stranden med mina barn. Jag kommer att heja på mina lagkamrater i Paris och kan knappt vänta på att få se dem, säger Hodges.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.