Peaty överlägsen på 100 meter bröst

Uppdaterad
Publicerad

Britten Adam Peaty kom in på 57,14, mer än en sekund snabbare än tvåan James Wilby, även han britt. Trots att britten missade att slå sitt eget världsrekord så var han nöjd efter loppet:

– Det är fantastiskt att komma hit och ta ytterligare en VM-titel, sade han till SVT Sport efter loppet.

Många hade nog hoppats på ett världsrekord från Adam Peaty. 24-åringen gjorde den snabbaste tiden någonsin på 100 m bröst i försöken på 56,88, första gången någonsin någon har varit under drömgränsen 57 sekunder.

– Det är fantastiskt att komma hit att ta ytterligare en VM-titel. Det var lite långsammare än vad jag hade tänkt men det är sådant som händer i idrott, säger han till SVT Sport.

Inget nytt världsrekord

Det blev inget nytt världsrekord för Peaty i finalen, men han var trots det överlägsen sina konkurrenter. Britten såg ut att ha skaffat sig ett fint läge för en rekordnotering vid vändningen med 24-åringen tappade på sista 50 och kom in på 57,11.

– Jag var tvungen att plocka fram någonting riktigt speciellt för att slå rekordet igen. Men den kraften använde jag igår och nu satsar jag helt på 50 meter, avslutar britten till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.