Personligt rekord för Hanna Rosvall – klar för semi

Uppdaterad
Publicerad

Hanna Rosvall slog till med personligt rekord i försöken och vidare till semifinal på 100 meter ryggsim. 

– Fantastiskt, så kul att fortsätta mina lilla “pers-streak” som jag har nu på mästerskap, säger Rosvall till SVT Sport.

Hanna Rosvall gjorde idag sin första start under VM i Fukuoka och fick ett fint formbesked med personligt rekord, 1.00.46 på 100 meter ryggsim. En sänkning med 17 hundradelar på hennes tidigare topptid. Rosvall hade delad 15:e tid till semifinal. 

Hansson vidare på 100m bröstsim

Sophie Hansson stod också för en stark försökssimning på 100 meter bröstsim, distansen där hon var sexa på OS i Tokyo och har ett EM-guld sedan tidigare. 

Hansson simmade på säsongsbästa 1.06,09 i försöken och hade tolfte tid totalt till semi.

 – Jag känner att jag kom ut snabbare som jag vill men jag tror det kostade lite för mycket så det blev lite för tufft på vägen hem. Jag kom också in lite fel till vändningen så det finns definitivt förbättringsmöjligheter, säger Hansson.

Robin Hanson utslagen

Robin Hanson tog sig inte vidare till semifinal på 200 meter fritt. Hans 1.47,09, sex tiondelar över personliga rekordet, var fyra tiondelar från avancemang. Tiden var säsongsbästa för Hanson. 

–  Med den träningen jag har gjort det här året och den känslan jag haft innan så tycker jag att det borde gå snabbare.

Vad hade du får mål tidsmässigt? 

–  1.46.0 eller under var målet. Det är skittrist tyvärr, all den träning man har lagt ned och så får man inte ut det, det är skittråkigt. 

Jag tycker det känns ganska bra, jag tycker inte jag klappar så mycket på slutet.

Dagens finalpass från sim-VM direktsänds i SVT med start 12:55.

Höjdpunkter från sim-VM i SVT Play.

Rosvall om taket: ”En av mina största osäkerheter”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.