Erik Persson. Foto: Bildbyrån

Persson till semi med karriärens tredje bästa tid

Uppdaterad
Publicerad

Erik Persson simmade in på karriärens tredje bästa tid i försöken på favoritdistansen 200 meter bröstsim och var fjärde snabbast av alla.

– Det kändes bra, skönt att simma fort, säger Persson.

Svensken inledde starkt på den första hundringen, efter öppningen på 1.01,51 var han tvåa i försöksheatet och kunde sen hålla ihop simningen hela vägen och simma in på sluttiden 2.08,87.

– Jag ville bara sträcka ut och göra mitt lopp i full fart, jag hade inte så bra koll på hur dom andra simmade, säger han.

Bara tre simmare var snabbare än 25-åringen som nu laddar för semifinalen i eftermiddag där det siktet är inställt på en finalplats. 

– Det ska bli riktigt kul att simma ikväll, säger Persson.

Hansson utslagen

Sophie Hansson gick ej vidare på damernas 200 meter bröstsim. Hansson var drygt två sekunder över sitt nysatta personbästa från SM och hennes 2.29,97 räckte till en 23:e plats totalt.

Det var länge oklart om hon skulle simma distansen, 20-åriga Hansson bestämde sig först i går kväll.

– Jag är inte lika besviken som jag var efter 100 bröstsim, men jag tror ändå att jag kan simma snabbare än det här, säger Hansson till SVT Sport och fortsätter:

– Det var definitivt inte självklart att jag skulle simma den här distansen utan jag bestämde mig i går morse eftersom jag var så besviken efter 100. Jag ville vara i vattnet igen innan det är dags för 50 och laget som jag fokuserar mycket på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.