Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Ruta Meilutyte missar att gå vidare: ”Det är vad det är” Foto: Bildbyrån/SVT

Regerande mästaren Ruta Meilutyte utslagen i försöken på 100 meter bröstsim på VM

Uppdaterad
Publicerad

Sim-VM:s största skräll hittills är ett faktum.

Den regerande VM-mästaren på 100 meter bröstsim, litauiskan Ruta Meilutyte, slogs ut redan i försöken.

– Frågan är: `Vad är formen?´ Är man i bra form är det svårt att simma så där långsamt, säger SVT:s expert Lars Frölander.

Ruta Meilutyte innehar världsrekordet på 50 meter bröstsim och är regerande världsmästare på dubbla distansen från Fukuoka i somras.

Därför var det en stor skräll att Meilutyte simmade in på tiden 1.07,79; mer än två och en halv sekund över tiden hon vann VM-guld på.

Men 26-åringen var inte speciellt missnöjd trots missen:

– Det är helt okej. Jag är inte chockad. Det var ett normalt lopp, det är vad det är, säger Meilutyte i en intervju med SVT Sport.

Hur besviken är du?

– Det är bara VM. Det är bara simning. Så jag är inte besviken, bara ännu en erfarenhet. Ärligt talat spelar det inte så stor roll.

Meilutyte tog OS-guld redan som 15-åring i London 2012.

2019 valde hon att lägga simdräkten på hyllan efter att ha blivit avstängd efter tre missade dopningsprov. Hon gjorde comeback 2022.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.